Over

Op de één of andere manier heb ik vaak een click met jongeren. Als docent Engels op een middelbare school ontdekte ik dat ik het niet alleen leuk vind om kennis over te dragen, maar vooral ook om leerlingen te helpen op persoonlijk vlak. Vanuit deze interesse begeleid ik sinds 2005 jongeren op mijn school die extra steun nodig hebben.

Patty Tham
jongerencoach

Het vertrouwen dat jongeren mij geven, geeft mij heel veel energie, zeker als ik zie dat gesprekken effect hebben. Omdat steeds meer jongeren in moeilijke omstandigheden belanden, heb ik in 2016 besloten om te starten als coach.
Jongeren die daar behoefte aan hebben, kunnen bij mij terecht met hun verhaal. Na een eerste gesprek voelen veel jongeren al verbetering, alleen al omdat het uiten en delen van gevoelens spanning wegneemt. Vervolgens gaan we samen op zoek naar de oorzaak van hun gevoel en wat er voor nodig is om dit gevoel te kunnen wegnemen.

Als de oorzaak van een ongewenste situatie een gegeven is, dan gaan we op zoek naar manieren om beter om te gaan met de situatie. Als er sprake is van complexe problematiek, waarvoor meer nodig is dan coaching, dan schakel ik in goed overleg gespecialiseerde therapeuten in.

Elke dag dat iemand rondloopt met een naar gevoel is een dag te veel. Zeker als je jong bent.

> Een korte versie van mijn levensloop