Ik ben geboren in Amsterdam en groeide op in een warm gezin. Mijn moeder komt uit Indonesië en mijn vader uit Suriname en ik heb twee zussen, een oudere en een jongere zus. Toen ik zelf als leerling op school zat heb ik ervaren hoe ingewikkeld het soms kan zijn om Nederlander te zijn en je ook loyaal te voelen aan de andere normen en waarden die je van huis uit hebt meegekregen.
Na mijn middelbare school in Castricum ben ik Engels gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Ik had graag de opleiding tot maatschappelijk werker willen doen, maar uit loyaliteit naar mijn ouders heb ik daar toen niet voor gekozen.
Inmiddels werk ik al 32 jaar in het voortgezet onderwijs waarvan 3 jaar op Curaçao. In al die jaren hielp ik honderden leerlingen (en ook veel ouders) met kleine en grote zorgen van zeer uiteenlopende aard. In de praktijk blijken veel problemen met gesprekken goed oplosbaar. En voor wat niet oplosbaar is, is het mogelijk om goede manieren te vinden die situaties beter leefbaar maken.
Ik begeleid jongeren vanuit de contextuele benadering. In mei 2017 heb ik een driejarige opleiding contextuele begeleiding bij Orthoconsult afgerond. De contextuele benadering gaat er van uit dat je jezelf niet los kunt zien van je gezin van herkomst en dat de dialoog belangrijk is. De balans tussen geven en ontvangen in relaties staat centraal bij deze benadering. Deze opleiding heeft mij nog meer doen beseffen dat ik van betekenis wil en kan zijn voor jongeren.
Ten slotte: ik woon in Bennekom, ben gelukkig getrouwd. Samen hebben we een dochter van 20. Ik ben “stiefmoeder” van een 32 jarige dochter en een 30 jarige zoon.